Страници

събота, 27 август 2011 г.

Голям цирк, големи усмивки, а душите мазни и празни

Знам, че не трябва да се вълнувам много за неща като лицемерието и лъжите на хората, но... този път останах безмълвна и не толкова изненадана, колкото разочарована от хора, които познавам и които се държат ненормално нагло и лъжат, гледайки в очите.

Не разбирам защо хората се хранят с клюки. Защо гледат с изкуствените си и мазни усмивки и лъжат, гледайки в очите, а после бързат да обсъдят живота ти... И това явно ги нахранва... подхранва и ги поддържа живи...
Защо хората си мислят, че града е ужасно голям и по някаква случайност няма как да се засечем? Света е малък, а какво остава за града, в който живеем.
На кого са нужни големите изкуствени усмивки? Не и на мен.
Защо хората подхранват себе си с информация за живота на другите? Може би техния живот е толкова скучен, че не им остава друго.

Нищо ново, биха казали някои хора. Да, наистина лицемерие и лъжи под път и над път. Днес ти се усмихват изкуствено и са ти големи приятели, интересуват се от теб, а утре те обсъждат. Аман от циркаджии!!!

неделя, 21 август 2011 г.

Края води до начало

Не бива да тъжим, когато някой си отива... Нали така биха казали всички "много силни" хора, сложили си маските по лицата?
За съжаление важните хора в живота ни оставят следа, която не се заличава бързо и лесно. А после... после отново се мъчим да поемем по пътя на оптимистичната самота, внушавайки си, че скоро всичко ще се оправи.

сряда, 10 август 2011 г.

Мъжете - роби на майките си


Не съм сигурна какви точно са отношенията между хората в семейството в чужбина, но със сигурност мога да кажа какви са в България. И ако мога да направя едно резюме между отношенията майка-син, то може би ще доведе до много спорове, породени от страна на мъжете.

Едно нещо обаче е сигурно - трябва да се въведе закон, който да позволи брака между майки и синове. Така със сигурност поне няма да има стари ергени, а жените и без друго са се еманципирали... след като могат да правят всичко сами, тогава защо са им мъже...
В България майките вечно искат да са до децата си... и без това са ги родили, защо пък да не са нон-стоп до тях... ЦЯЛ ЖИВОТ.....

Мили дами, няма оправдание като "семейство", или "личен живот", или като "мъжа ми ще говори с нея и тя ще спре да му звъни по 1000 пъти на ден" ..... НЕ .... Не се подлъгвайте, че мамините синчета ще се превърнат в мъже. Вие може да имате нужда от семейство, дом.. без "странични наблюдатели" под названието "майка закрилница", но когато мъжете Ви мълчат дори в излишък, само защото ги е страх да кажат две думи на майките си.... ще си стоите с екстра "проверка по телефона" и какво ли още не.

Може би, ако жените бяха жени, а мъжете бяха мъже... нещо щеще да е наред... Но в този свят, в който на жените им се налага да се борят като мъже, а мъжете скръстват ръце като женички... и абсурда с майките ще продължава.

А на който не му е добре нека направи нещо по въпроса... Ама така като гледам всички на минутата вдигат телефона или звънят да дадат отчет на мама, явно им е кеф да слугуват психически и физически цял живот на майките си.


П.С. Този който се чувства засегнат и обиден от думите ми нека ги осмисли, защото вярно истината не е приятна, но трябва да се приеме.

Ядене за норматив


Защо мъжете се хранят бързо? Защо се изкушават от това да карат бързо? Защо не изпипват нещата до край? Защо мъжете не харесват да мият банята, когато се налага и смятат, че няма нужда от това?
Често в опитите си да разгадаем мъжката психология ставаме жертви на тяхната небрежност и оставаме подведени от опитите си да "облагородим" тези същества от мъжки пол, а като краен резултат не виждаме никаква промяна.
Питала съм доста мъже защо по дяволите когато седнат да ядат са все едно като на състезание, обяснявала съм колко вредно е това, а отсреща сякаш един камък стои и не ме чува, и не разбира нищо от приказките ми.
Защо мъжете са вулгарни, а когато видят вулгарна жена гледат възмутително?


.... Защото мъжете не си дават сметка за тези неща... Защото в техния живот не съществува бавно хранене, бавно каране, миене на баня или пък изпипване до край на нещата с които се захванат....