Страници

петък, 14 октомври 2011 г.

Хората забравят


Хората бързо забравят доброто, което си сторил за тях.
Хората често се главозамайват в опиянението от величието си.
И така след доста време прекарано заедно с някой, често след това оставаме като непознати. И хората не пропускат да кажат на всички свои познати неща, които не е много удачно да се казват.
И чудно как се случва до онзи ден да си спал с някой в едно легло, а в други ден вече да сте си наполовина непознати.
А кому е нужно да се доказва и показва, че не той е оставен, а той е оставил някого?
За съжаление да си пораснал не означава да си зрял.
Защото, ако хората бяха зрели нямаше да си позволят да правят детински истории, да говорят навсякъде пълни глупости за човека с който са били толкова време и са прекарали страхотни моменти заедно....

... Но хората забравят... за всичко преживяно, за всичко което си направил за тях, за моментите в които заедно сте си броили стотинките, за моментите в които сте се опитвали да се измъкнете от трудна ситуация, за компромисите, за усмивките които сте си разменяли на пук на всичките проблеми и жертвите, които Ви се е наложило да направите... в името на Вашата връзка и Вашето щастие...
Хората забравят!

събота, 8 октомври 2011 г.

Научете се да се радвате на живота



Няма нищо по-добро за здравето и излъчването ви от това, да се събудите сутрин с усмивка и да си кажете "Животът е прекрасен". Много медицински изследвания са показали, че позитивното мислене е пряко свързано с отделянето на хормони на щастието, които понижават кръвното налягане, разширяват кръвоносните съдове, изобщо действат благоприятно на здравословното състояние.
Никак не е трудно да се научите да се радвате на живота.
  • Първо трябва да установите кои неща ви развалят настроението и да ги изключите от ежедневието си, до колкото е възможно.
  • Сменете досадното звънене на часовника или мобилния телефон с любима песен. Избягвайте хората, местата и ситуациите, които ви дразнят. Не попадайте в конфликтни ситуации особено когато спорът не засяга лично вас.
  • Отделяйте време за себе си. Вземете си гореща вана, излезте с приятели, правете всичко, което ви зарежда с положителна енергия.
  • В професионален план анализирайте силните и слабите си страни и поправете пропуските. Така няма да се чувствате подтиснати, когато ви дадат задача, с която знаете, че не можете да се справите. Ако работата не ви харесва, сменете я. Ако не можете да си го позволите, си помислете, че все пак е по-добре да имате лоша работа, отколкото никаква работа.
  • Дори да нямате големи доходи, не си позволявайте това да ви смачква. Има достатъчно хубави неща, които човек може да направи и без много пари. Ако в обкръжението ви пари е равно на популярност, сменете познатите си. Парите наистина са важни, но не са най-важни.
  • Търсете в ежедневието си малките неща, които ви карат да се усмихвате: слънчевото време, разходка в дъжда, първия сняг, пеещите птички, детето на съседите. Има безброй много поводи за усмивка през целия ден, само трябва да се огледате.
  • Една от причините за лошото настроение, особено при жените, е нарушеният хормонален баланс, особено преди цикъл. Следете календарчето си внимателно и когато датата приближи, се контролирайте повече: моментното лошо настроение всъщност е плод на физически дискомфорт, който може да бъде избегнат или поне подтиснат. Не позволявайте на някакви химически съединения да ви скарват с приятелите ви още повече, че след седмица няма да си спомняте дори за какво сте се скарали.
  • Говорете за това, което ви тежи или което ви дразни у другите. Всичко в живота може да се поправи по един или друг начин.
  • Ако и в края на тази статия не сте намерили на какво да се зарадвате в живота си, то вие сте непоправим песимист. Което също си е повод за радост.
Източник: http://www.dar-center.com/article/?article=470


събота, 1 октомври 2011 г.