Страници

четвъртък, 31 януари 2013 г.

Липсваш ми

Липсваш ми!
Не мога да опиша точно колко много.. и защо... една част от мен те търси.. но не те намира.. толкова много си се затворил в себе си... Защо???

неделя, 27 януари 2013 г.

За мъничко до мен се спри!


Когато се докосвам до душата ти...
Сякаш съм слънчев лъч, галещ глухарче.

Толкова е нежно, неустоимо и красиво това преживяване, че понякога забравям за всичко.
Усмивката ми е израз на вътрешното ми състояние и ти доста често си главната причина тя да се изписва на лицето ми.

Когато ме погледнеш нещо в мен се разтапя, може би цялата ми душа.
Когато ме докоснеш усещам прилива на енергия.
Когато те прегръщам сякаш всички малки частици в мен бушуват от щастие за възможността да съм толкова близо до теб!

В ръцете ти е най-добре, хайде погали ме...
Аз ще ти говоря тихо, да ме чуеш само ти! За мъничко до мен се спри!



събота, 26 януари 2013 г.

На един дъх

Книга.
Курабийки. (-те на баба)
Компютър - не!

Слънце в душата.
Самолет.
Семейство.

Усмивка.
Уединение.
Уникално.

Пътуване.
Позитивизъм.
Полет в небето.

Емоция.
Ентусиазъм.
Ели.

~ ~ ~
На един дъх стягам куфара и излитам!
~ ~ ~

Предстои ми най-прекрасния месец, най-мечтаните дни, най-обичаните ми същества- да видя!







вторник, 22 януари 2013 г.

Здравословна и диетична храна - Nutrient health & diet center

Днес се натъкнах на вкусна, здравословна и качествена храна, която успях да поръчам от сайта на диетологичен център Nutrient. (link)

Отварям си фейсбука, докато си пия кафето сутринта и попадам на едно изображение, чиито текст гласи "Живота е кратък, изяж първо десерта!", а коментара към него "Може и по 2 десерта, стига да са от нашите :)" (може да видиш по-конкретно публикацията тук).
И си помислих, че явно съм пропуснала факта, че този диетологичен център предлага храна за дома, след което бързо отворих сайта им и какво да видя- едно изключително разнообразно обедно меню, толкова впечатляващо. Усетих, че ще бъде добро попадение и бързо си избрах, поръчах и зачаках с нетърпение да дойде време за обяд.

И в резултат на това - очакванията ми бяха надминати, всичко беше топло, вкусно, прекрасно и много добре поднесено, с внимание към всеки детайл! Възхитена съм от организацията на тези хора, които всъщност даже не познавам и не съм виждала, но бих казала само хубави неща за тях.

Възнамерявам някой ден да отида и на консултация при д-р Найденова, за да ми изготви индивидуален режим за хранене и физическа активност, та да постигна по-добра форма!

За протокола - сверих си часовника за солта.. храната беше безсолна, което означава, че явно аз всекидневно прекалявам със солта.
На всички почитатели на вкусната и качествена храна на достъпни цени препоръчвам с две ръце храната от център Нутриент. Доверете им се и няма да останете разочаровани!

Снимки: nutrient.bg

Цитати от книгата "Как да печелим приятели и да влияем над другите" на Дейл Карнеги

Бенджамин Франклин, който в младостта си не се отличавал с особена тактичност, става толкова дипломатичен, толкова умел с отношенията си с хората, че го изпращат посланик в Франция. Каква е тайната на успеха му? "Не говоря лошо за никого и казвам всичко хубаво, което зная за всекиго", споделя той.

Всеки глупак може да критикува, да съди и недоволства - и повечето го правят.
Но се иска характер и самоконтрол, за да бъдеш разбиращ и прощаващ.
Карлайл казва: "Големите хора си проличават по това как се отнасят към малките хора".


"Най-дълбокият принцип на човешката природа е ненаситната жажда да бъдем оценени" Уилям Джеймс


"Ако спориш, лютиш се и противоречиш, може понякога и да победиш, но победата ти ще бъде измамна, защото никога няма да спечелиш благоразположението на опонента си." Бен Франклин


Буда казва: "На омразата не може да се сложи край с омраза, а с любов." Недоразуменията никога не се приключват със спор, а с такт, дипломатичност, отстъпки и добронамерено желания да разбереш гледната точка на другия.

неделя, 20 януари 2013 г.

контрол

Цял живот си мислим, че контролираме нещо- себе си, емоциите си, страховете си, хората около нас.. свободата си.. независимостта си...
Накрая по пътя към себе си осъзнаваме в каква илюзия живеем!

сряда, 9 януари 2013 г.

Медитация... релаксация

Днес отпуснах тялото си.
Отидох на разходка.
Бях край реката... чувах как ромолеше водата, как листата на бамбука се полушваха и създаваха песен за душата ми.
Танцувах... сама.., а после и със семейството си..
Бях щастлива, смях се много и продължавах да танцувам.. От щастие заплаках... Изчистих душата си и освободих място за хубавата енергия, която да навлезе в мен...
Бях като бамбукова пръчка.. енергията преминаваше през мен.. и се зареждах с нова хубава енергия.. представях си я оранжева..., а после в цветовете на дъгата...
Беше много красиво..

Това беше медитацията в група на която ходих днес.. Почувствах се прекрасно.. срещнах се с най-прекрасните си същества и потанцувахме, посмяхме се.. :-) А същевременно се запознах с интересен човек- Милена, която водеше медитацията - Рейки мастър, изключително позитивен, спокоен и лъчезарен човек!

вторник, 8 януари 2013 г.

Йогата зарежда с енергия

Днес отидох на йога.
Беше толкова хубаво! Атмосферата беше прекрасна, спокойна, създаваше чувство за сигурност, уют и ме изпълни с енергия!


понеделник, 7 януари 2013 г.

студено

Днес е ден от онези, в които не искам да стоя будна, а всъщност станах рано..

Днес ми е много студено... на тялото, на душата... и много самотно..
Искам да заспя дълбок сън и да се събудя след 15 дни.... без сълзи в очите, без болка в сърцето, без спомени в главата...
Цялата с изпразнено съдържание....

Продължавам да сънувам наяве..



събота, 5 януари 2013 г.

съботно

Днес беше прекрасно странен ден.
Емоционален още от сутринта...

И сега пак ме завладя чувство на неспокойствие... нещо не ме свърта на едно място. мхмммм


петък, 4 януари 2013 г.

Качество, а не количество

Днес... след втора нощ неспокоен сън, ако въобще може да се нарече сън това, което преживявам, въртейки се цяла нощ, напълно безконтролно прелитащите ми мисли през главата ме завладяват, а аз съм в странно енергийно вибрационно ниво.
Днес... вървейки към себе си... осъзнах, че да намеря партньор в живота си, който да ме обогатява духовно и да надгражда с мен в една посока е невъзможно.
Преразгледах най-ценните си духовни приятели, които изглежда познавам от предните си прераждания, в това не се и съмнявам и установих, че тези хора са също толкова сами, колкото съм и аз.. Да, дълбоко в себе си- всички ние не сме сами, защото можем да изгубим всичко.. материално или човешко покрай себе си, но няма да изгубим душата си, защото тя е вечна и много по-стойностна от материалната ни обвивка...

Но не ми стана тъжно, даже напротив, зарадвах се, че осъзнах, че едни неща се търсят на едно място, други на друго, трудно е да се намери извора на всичко, което търсим, защото изворите са много, а и защо трябва да се ограничаваме...

Разбрах, че ако не искам да съм сама ще трябва да говоря по-малко сред хората за транссърфинг, кабала, медитация, мудри, астрология, вселенски закони, НЛП и т.н., защото много малко хора са решили да поемат по пътя към себе си и биха ме разбрали. За щастие обаче имам прекрасни духовно извисени приятели, които са широко скроени и отворени към подобни разговори.

Днес искам да разбера защо качеството на съня ми се влоши толкова много за толкова кратко време... Това е темата, която съм поставила на дневен ред.. За подпомагане на процеса смятам да се разведря емоционално вечерта, а после да медитирам, правейки мудри за добър сън.


четвъртък, 3 януари 2013 г.

Приятно чувство

Днес вървейки по своя път, разбрах, че нямам основания да се страхувам.
Разбрах, че нямам нужда от това да получавам сили от външни фактори.
Днес смея да кажа, че не се страхувам да загубя нещо или някого, защото знам, че СЕБЕ СИ никога няма да изгубя.
Предпочетох да търся смисъла вътре в себе си.
Щастието също!
И изведнъж получих прилив на енергия, точно когато разбрах, че нищо няма по-голяма стойност от вътрешната ми сила, която имам и то в този момент, без да се връщам назад и да се вкопчвам в нещо вече несъществуващо, нито да летя в бъдещето!

сряда, 2 януари 2013 г.

Очаквам те!

Много дълбоко в душата ми...
Там някъде...
Съм отредила едно единствено и много специално място..
За теб...
... ти който все още не си се появил... но вървиш бавно и смело със сигурни стъпки към мен!
Аз знам, че ще се забавиш.. и съм търпелива.
Защото знам, че за хубавите неща се изисква кураж и търпение, желание и вяра!

На високото е доста самотно, но все някога някой се осмелява да стигне до там и да открие своето единствено и неповторимо цвете, това което ще му стопли душата, това на което той ще стопли душата!!!

вторник, 1 януари 2013 г.

Весела и усмихната нова година!!!

Само когато направите усилие да излезете от зоната си на комфорт... чак тогава ще видите истински красивите неща в живота... Бъдете смели!!! Защото живота обича смелите!
Не поставяйте граници пред себе си, не се ограничавайте в мечтите си! Бъдете устремени да се впускате в непознатото, да бъдете откриватели на нови неща, да опознаете себе си и да погледнете на живота по различен начин!

Когато проявим дързост да направим нещата извън начина за нормалното, тогава ще открием красотата, вътрешния мир, щастието и още много нови усещания... Чак тогава ще сме способни да оценим шанса, който сме си дали.. да послушаме нашия вътрешен глас..

Не се страхувайте! Това ви желая - бъдете уверени, бъдете смели, бъдете иновативни, бъдете креативни и вашите усилия няма да останат незабелязани, защото ще ви сполетят само хубави неща!!!

Желая на всички една прекрасна 2013-та година, през която да постигнете спокойствието, което търсите, да откриете щастието в малките неща, да намерите любовта, която желаете! Бъдете щастливи!!!